ostavite i podelite svoje utiske

KNJIGA UTISAKA


prijavi se                       registruj se
KREIRANO: 23 August, 2019
Gigatron reklamacijaKupovao sam stalno tehničku robu kod Gigatrona, verujući u njihov kvalitet, čak sam otvorio korisnički račun i sakupljao neke bodove za popuste. A onda sam na početku meseca jula, kupio kod njih preko njihove internet prodaje, ventilator Rowenta VU2110F0 koji je koštao 35 evra. Bio je to početak vrelog leta koje nisam hteo da čekam bez ventilatora (za klimu nisam imao novac a kineski ventilator koji sam kupio na pijaci nije dugo radio, zato sam odabrao poznatu marku Rownetu kod ugledne firme GIGATRONA). Istog dana kada su mi isporučili ventilator, kada sam ga namontirao i pokušao da upalim, samo je dugme za drugu brzinu htelo da se uključi. Nakon toga ni ono više nije htelo da se isključi nego je ostalo zaglavljeno, tako da je ventilator radio samo uz drugoj brzini, koja nije mogla da se isključi. Razočaran time, pozovem njihovu službu za reklamacije a oni su poslali kurira da odnese ventilator nazad. Ja sam po pravu za zaštitu potrošača koje, kaže da potrošači svake robe kupljene preko interneta, ispravne ili ne, u roku od 14 dana, ako se predomisle mogu da traže nazad novac, to i uradio, tražio novac nazad ali oni to nisu hteli da čuju. Rekli su mi uređaj mora najpre da prođe kroz servisnu proceduru a onda će da ga zamene ako utvrde kvar. Pristao sam i na zamenu iako sam imao potrošačko pravo pravo da mi vrate novac. Čekao sam mesec dana, zvao njihove operatere koji su me vukli za nos tražeći da pokažem strpljenje. Jednom su mi čak rekli i da im je magacin izgoreo. Rok za reklamaciju tehničke robe koji je bio mesec dana je već bio istekao. Bio sam već poludeo, kad su 29 avgusta (na kraju leta) javili mi da mogu otići i u radnju sa računom i tražiti da mi vrate novac. Tako mi je najvreliji deo leta prošao bez ventilatora zahvaljujući GIGATRONU, tobože pouzdanoj domaćoj firmi. Ta pouzdana firma mije najpre podvalila neispravan proizvod, zatim nisu dopustili mi zakonsko pravo o vraćanju novca ili zamenom proizvoda kupljenog preko interneta u roku od 14 dana u slučaju da se predomislim čak i kada sam prihvatio da je ventilator navodno bio ispravan. Dalje, probili su i zakonski rok od mesec dana za uvažavanje reklamacije. Da ne pominjem da sam to leto njihovom krivicom proveo bez ventilatora jer mi je novac vraćen kad su vrućine prošle.
Najpre sam mislio da je u pitanju neažurnost radnika ali nakon toliko razgovora sa svima njima video sam da svi pričaju isto tj. da je politika tzv. ugledne domaće firme takva. Mislim da to nigde osim u Srbiji nema. U prvim državama bih ojadili kaznama i oštetama zbog toga ali ovde uživaju sva parazitska prava.

I navodni "Utisci kupaca" koji postoje na njihovom sajtu su namešteni jer moj prigovor nisu hteli da objave ni pod "negativni utisci"! I to je težak prekršaj u pravnom sistemu dražava koje ga imaju, ne mislim na ove balkanske banana države.MOJA STRANICA

NASLOVNA STRANICA